Radon i Huset

Håper på å få litt innspill fra dere på dette innlegget . Kanskje noen har erfaringer innen akkurat det.  Hva om man har radon I huset sitt ?

 


 

 

Radon er en radioaktiv edelgass som finnes naturlig i berggrunnen. Den er luktfri, fargeløs og smakløs, og frigjøres til luft. Når radongassen stiger opp fra grunnen utendørs, uttynnes den med det samme. Når den siger opp fra grunnen og inn i boliger, blir konsentrasjonen en helt annen. Bygningene våre fungerer som støvsugere for den radioaktive gassen.

 

Som jeg har lest og skjønt så anbefales det ikke å ha verdiene høyere enn 100 i oppholdsrom .   Men uansett så anbefales det å ha så lave verdier som mulig.  Hvis du har for eksempel målt 50 i stua , kjøkkenet og soverommet (der man oppholder seg mest) og 120 i kjeller der man går en gang i uka kanskje ? Er det OK ? Eller kan man få helseskader selv med slike verdier . 

 

Er det noen som har opplevd hvordan det er å bo i et hus med radon over lengre tid (flere år) i så fall hvordan kjentes det på kroppen og har dere fått noe helseskader av det i ettertid ?

Er det noe tiltak som man kan ta for å redusere radon nivået. Radon sug er allerede installert .

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Familie og Barn
hits