For personlig til å blogge om !

Ikke alle, med de fleste bruker bloggen som en dagbok.  En dagbok hele verden har tilgang til og kan lese. Noen har begrensinger på hva de legger ut på nett, mens andre blogger om absolutt alt . 

  

Da kommer gull spørsmålet . Hva er for personlig til å blogge om ? De fleste av oss har behov for å snakke om problemene våre med mennesker rund oss. Men er det lurt å gjøre det på nette med mennesker som man ikke kjenner. Det man legger ut på nett forblir der for alltid.

Selv om intensjonene var gode er ikke sluttresultatet alltid slikt . Det tror jeg de alle fleste bloggerne har allerede opplevd.  Man kan mota aggresjon fra en du  aldri har møtt og aldri ønsket noe vondt. Allikevel så ønsker de deg det .  Sannheten er at man har ikke noen andre å skylde på enn seg selv , det var jo tross alt du som har  valgt å åpne opp livet ditt på denne måten og da  må du takle konsekvensene !

Og ikke nok med det , mange åpner ikke opp bare om seg selv men også om familie medlemmer. Det er ingen som vet om de ovennevnte har gitt dem tillatelse til å bli publisert offentlig.

Kom over en blogg en gang, (skal ikke fortelle hvem det er , personen skal få lov til vare "anonym" )  hvor personen var ganske åpen . Hun stod frem med fult nav, fylke og alt , også skrev hun at eldstesønnen hadde rusproblemer. Er det greit ? Har hun fått tillatelse fra han og de menneskene rundt ham ? Kanskje ikke.

Når vi legger ut informasjon om oss selv er det ganske greit, tross alt det blir vi som kommer til å forholde oss til konsekvensene til slutt. Men hva med å legge ut konfidensiell Information om andre . 

Mange mødre blogger om barna sine. Barn kan selvfølgelig ikke gi tillatelse om de vill vare synlig på nettet elle ikke.  Hva skjer når de barna som har "vokst opp" på bloggen  kommer på skole?

Tek deg du begynner på skolen og hele livet ditt er ute for alle klasse kamerater å se på. Alt fra sykdommer du hadde som barn, bleieskift og forholdet foreldrene dine hadde til hverandre ............... 

 

 

3 kommentarer

Victoria Larsen

05.04.2017 kl.19:33

Jeg ønsker deg en fin onsdagskveld :-)

Ruben Nilsen

05.04.2017 kl.19:49

Enig. Det kan bli litt mye. Men som du nevner også, så er det opp til enhver person å velge hva de skal skrive om, men å legge ut en hel masse om andre kan bli litt mye.

MOM

05.04.2017 kl.21:12

Ruben Nilsen: Ja det er akkurat det, seg selv kan man skrive om så mye man vil :)

Skriv en ny kommentar

Familie og Barn
hits