Hudproblemer

Hud.

Hadde lyst til å skrive litt om huden  og de verse hudproblemer i dette innlegget. 

Hudens viktigste oppgaver er å beskytte mot infeksjoner. Andre oppgaver er isolasjon produksjon av vitamin D, formidling av sanseopplevelser og regulering av kroppens temperatur.

Mange sliter med forskjellige hud problemer som kviser, acne,  tørr hud, fett hud, urenheter, masse andre. Har skrevet to artikler om kviser før de kan du lese her : Kviser  og  Bli kvit Kvisene. 

Her kommer jeg til  fortelle litt generelt info alle burde vite om huden. For det første er  det viktig å forstå hvordan kroppen og huden fungerer. Hud produserer vann selv for å holde seg fukting og elastisk.  I tillegg til  vann produserer også huden fett. Fettet legger seg som et overlag over oppå huden slik. Oppgave til denne fettlaget er å sørge for  at vannet ikke forsvinner  fra overflaten.

 

Du har kanskje allerede har  lagt merke til at huden er entra tørr når du kommer ut av dusjen . Og det er het normalt siden du har fjernet de beskytende fettlaget som holder på fuktinger. Hunden gjenoppretter den i løpet av  en halvtime så er huden fuktig igjen .

 

Bruker du fuktighetskrem eller en anen krem , som Foundation eller ansiktspudder å forsvinner den naturlige balansen av fuktighet gjenoppretting i huden. Hunden forblir tørr. Sånn sett så jobber fuktighetskrem mot sin hensikt. 

 

Det eller beste for huden din er å ikke bruke noe som helst produkter i det hele tatt. Det høres kanskje litt rart ut ,men kvise kremer kommer bare til å gi deg mere kviser . Eksem kremer vil bre forverre eksemet. Har du tørr hud , vil den bli enda tørrere med fuktighetskrem. 

Det aller beste for huden er dens naturlige fuktighetsbalanse. Har du brukt kremer lenge , har huden din blitt helt avhengig av de. Når du prøver å gå med helt ren hud  , vil du oppleve flere veldig tørre dager i begynnelsen, fordi huden har glemt helt hvordan den skal produsere det den trenger selv. Men var tålmodig , balansen vil gjenopprette seg selv etter hvert, og du får mye sunnere og friskere hud.

 

En annen tips er  å  prøve å gå uten dusj i et par dager. Kanskje i helgen hvor du ikke har noen planer og la huden få marinere i sin egen vann og fett. Det høres kanskje litt ekkelt ut med huden kommer til å elske det . Hun vet bedre hva som er best for den .

 

Har du problematisk hud , kan du prøve å vaske den med barne såpe, isteden for voksensåpe. Siden den vil inneholder mindre allergener . Lano barene såpe er veldig bra, og anbefaltes på den sterkeste.

 

Lykke til med huden !

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Familie og Barn
hits